• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Vermageringsdieet: moeten we supplementen nemen?

Vermageringsdieet: moeten we supplementen nemen? De warenhuizen, apotheken en drogisterijen bieden een bijzonder uitgebreid aanbod aan voedingssupplementen. Heel wat van die supplementen worden aangeprezen omdat ze helpen af te slanken. Wat moet u precies weten over die producten?

Er bestaan vier grote families vermageringsproducten.

Eetlustremmers

Zijn producten op basis van plantaardige werkzame bestanddelen, algen-of vruchtenextracten: blaaswier, johannesbrood, karaya, guar-gom, ispaghul, appel, citroen,… Meestal zijn het vezels of gomsoorten die het verzadigingsgevoel mechanisch bevorderen door de maag te vullen. Deze bestanddelen kunnen immers 50 tot 100 keer hun gewicht opnemen aan water. Ze doen de maag uitzetten en remmen op die manier de eetlust.Toch is het opletten geblazen voor excessen, want die kunnen maaglast of diarree veroorzaken.

Vetverbranders

Zouden de thermogenese bevorderen (cafeïne in groene thee of guarana, mateïne in maté of synefrine in Citrus aurantium) of de vetvertering verminderen (dierlijke vezels in chitosan, extract van het pantser van schaaldieren, de zachte vezels in ispaghul of karaya). Maar opgelet: deze producten doen het bestaande vet niet smelten. Bovendien moeten ze opgenomen worden in een programma dat ook lichaamsbeweging en voedingsaanpassing omvat.

Artikel gepubliceerd door op 15/03/2005

Vindt u het artikel interessant?