• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Verjaag allergieën met natuurlijke middelen!

Verjaag allergieën met natuurlijke middelen!Elke dag worden meer en meer mensen door allergieën getroffen. Hoe belangrijk is de zachte of alternatieve geneeskunde als we met dit fenomeen rekening houden?

Traditionele behandelingen


Allergieën zijn een echte kwaal van deze tijd. De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) voorspelt dat tegen 2015 tot 50% van de bevolking getroffen zou kunnen zijn door een of andere allergie. Pollen, huismijt, voeding: deze aanvankelijk onschuldige bestanddelen uit onze omgeving zijn voor heel wat mensen een echte plaag geworden. Hypergevoelige allergische mensen kunnen diverse symptomen vertonen: niesbuien, conjunctivitis, jeuk, gastro-intestinale intolerantie… Deze symptomen kunnen soms van een gewone dag een lijdensweg maken.
Antihistaminica, anti-inflammatoire geneesmiddelen en corticoïden zijn dikwijls doeltreffend, maar soms blijken ze ontoereikend of worden ze slecht verdragen door de allergiepatiënten… Om de symptomen te verlichten, wenden meer en meer mensen zich tegenwoordig tot 'natuurlijke' remedies, als aanvulling op de klassieke behandeling. Die 'natuurlijke' remedies moeten echter goed uitgekozen worden!

Essentiële oliën goed gebruiken is een kunst


Gebruikt in een bad, via verstuiving in de lucht, als massage of om plaatselijk aan te brengen, helpen essentiële oliën sommige allergische symptomen verlichten, terwijl ze ook nog zorgen voor ontspanning en welzijn. Pijn-, dennen-, eucalyptus- of pepermuntolie kunnen in een verstuiver of een heerlijk lauw bad gebruikt worden om de luchtwegen vrij te maken in geval van allergische rinitis. Als plaatselijke toepassing zorgt essentiële kamilleolie voor het verminderen van de jeuk die te wijten is aan eczeemaanvallen. Vergeet niet dat essentiële oliën nooit onverdund mogen gebruikt worden, maar dat men ze vooraf moet vermengen met een basisolie (een zachte amandelolie bijvoorbeeld). Essentiële oliën zijn wel niet aan te raden aan zwangere vrouwen en kinderen. Vraag in elk geval de raad van een deskundige aromatherapeut om te weten welke de beste mengsels zijn en welke de juiste dosering is naargelang de symptomen.

Artikel gepubliceerd door op 02/06/2009

Bronnen: Jeanne Leprieur: "Soigner ses allergies au naturel" (Allergieën verzorgen op natuurlijke wijze), uitg. Anagramme.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden