• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Verhoogt jaloezie de libido?

Verhoogt jaloezie de libido? Kathy heeft al meer dan een jaar geen zin meer om te vrijen. Het probleem begon bij de geboorte van haar eerste kind, en sindsdien is de zin nog niet teruggekeerd. De dag toen ze ontdekte dat haar man haar bedroog, stortte aanvankelijk haar wereld in, maar na enkele dagen voelde zich ineens bijzonder opgewonden, "net als in het begin", geeft ze toe!

Jaloezie kan inderdaad de libido verhogen. Als één van de partners plots merkt dat de ander geen object is, maar begeerd wordt door iemand anders, wil hij of zij op zijn beurt begeren, waardoor zijn opwinding toeneemt… Welke lessen moeten we daaruit trekken? Niet noodzakelijk dat u uw partner moet bedriegen als hij geen zin meer heeft in seks!

U mag gerust wat jaloezie gebruiken, maar in kleine dosis en weldoordacht. Veel mannen houden ervan dat hun vrouw zich opmaakt en danst in de armen van een andere man, zonder dat ze evenwel begint te flirten. Ze zien graag dat hun partner bij anderen in de smaak valt, begeerd wordt; het vergroot hun eigen verlangen alleen maar. Op dezelfde manier kunt u ook bewust denkbeeldige jaloezie hanteren. Stel uzelf gewoon de vraag: wat als mijn geliefde zich aangetrokken voelt door iemand anders? En als die persoon hem of haar probeert te versieren? Wat zou ik dan voelen? Alleen al die gedachte kan vaak een uitgedoofde vlam weer volop doen oplaaien! Het is hier uiteraard niet de bedoeling uzelf te schaden of in ziekelijke jaloezie te vervallen, maar gewoon om de realiteit onder ogen te zien: we zijn niemands bezit. Als iemand een relatie aangaat met u, dan is dat een geschenk dat hij (of zij) u geeft, een prachtig geschenk nog wel. En dat vergeten we wel eens!

Schrijf u gratis in op de newsletter van e-gezondheid !

Artikel gepubliceerd door op 30/11/2004

Vindt u het artikel interessant?