Verborgen vis

Recept aangemaakt op 23/03/2016 - 14h43 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 09/11/2016 - 14h47
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
50 minutes
Ingrediënten :

1 kilo aardappelen
1 bosje bieslook
1/2 bosje peterselie
300 gram verse vis (filets)
300 gram gerookte forel (filets)
1 limoen
2,5 dl light room
40 gram boter
PUB

Bereiding van de verstopte vis

Kook de aardappelen in de pel in licht gezouten kokend water.

Versnipper het bieslook en de plukjes peterselie.

Doe de verse filets in licht gezouten kokend water en haal ze eruit zodra het water weer kookt. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.

Haal ze met een vork uiteen in een diepe kom. Doe hetzelfde met de gerookte forel.

Rasp de schil van de limoen en doe die bij de vis, samen met het uitgeperste sap van de limoen, de helft van de room en het bieslook. Meng goed.

Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 7).

Haal de aardappelen uit de pel, snij ze in grote stukken en stamp ze fijn tot puree. Doe de boter erbij, meng goed, en voeg dan de rest van de room en de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de helft van de puree in een ovenschotel, leg er de vis op en eindig met de rest van de puree.

Maak het oppervlak mooi effen en zet de schotel ongeveer 10 minuten in de oven.

Dien warm of lauw op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 23/03/2016 - 14h43 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 09/11/2016 - 14h47
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB