• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Verander uw visie op de dingen en voel u beter...

Verander uw visie op de dingen en voel u beter...De dingen zijn niet altijd wat ze lijken te zijn. Het is onze kijk op de wereld die ze vormgeeft.

Nathalie, zelfstandige pedicure/podoloog, doet haar boekhouding. Ze moppert, foetert, windt zich op. Ze verfoeit dit gedeelte van haar werk. Maar wanneer ze goed bezig is, gaat ze er helemaal in op en haalt ze bijna plezier uit het feit dat alles in de rekeningen in orde is…

We hebben de neiging te anticiperen op wat gaat gebeuren. Dat is goed als het goede vooruitzichten zijn: als ik aan mijn komende vakantie denk, begin ik te glimlachen. Ik denk eraan dat ik straks mijn geliefde zie en loop op wolkjes. Maar als ik aan taken denk waar ik niet van hou, voel ik me neerslachtig, lusteloos of zelfs slechtgezind.

En als ik nu eens zou proberen om die gewoonte te doorbreken? Misschien zijn er zelfs onaangenamen dingen die ik gewoon kan vermijden? En als ik er toch niet aan kan ontsnappen, kan ik toch zeker beslissen er anders tegenaan te kijken.

Jolien heeft besloten niets meer te kopen dat ze moet strijken. "Ik moet mijn keuze van kleding beperken, maar anderzijds creëert dat werkelijk een vorm van vrijheid!" Sofie, die ook een hekel heeft aan strijken, heeft een andere oplossing gevonden. "Sedert ik naar klassieke muziek luister tijdens het strijken, vind ik het gewoon leuk! Het is jammer dat ik daar niet vroeger aan gedacht heb, want ik heb jarenlang als een donderwolk achter mijn strijkplank gestaan!"

U kan ook denken aan de voldoening die u zal voelen als u klaar bent met de ondankbare taak. "Wanneer alles helemaal opgeruimd is, voel ik me echt ontspannen en vredig." Of u kan leren plezier te scheppen in taken waar u eigenlijk niet van houdt. Want als u in uw geest het negatieve de bovenhand laat halen, zal u nooit de positieve aspecten ontdekken van een taak waarbij u zonder nadenken kan reageren.

Neem dus de beslissing om actief te zijn en op zoek te gaan naar het positieve van alles. Het is mogelijk, op voorwaarde dat u eraan werkt totdat het een tweede natuur wordt. En u zal voor altijd een van die mensen zijn die open en met de glimlach door het leven gaan!

Artikel gepubliceerd door op 29/06/2004

Vindt u het artikel interessant?