Venuslikeur

Recept aangemaakt op 10/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/02/2015 - 11h46
-A +A
Pour :
2 personnes
Type :
aperitieven
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

60 cl magere melk
1 portie vetarme room
30 g suiker
2 vanillestokjes
5 cl frambozen- of pruimenlikeur
1 klein stukje gember

Bereiding van de venuslikeur

Meng de melk, de room, de suiker en de geopende vanillestokjes samen met hun uitgeschraapte pitjes in een kom.
Breng het geheel zachtjes aan de kook en blijf daarbij steeds roeren.

Haal de kom van het vuur. Laat de mengeling trekken tot ze volledig is afgekoeld.

Haal de vanillestokjes eruit. Giet de mengeling in de mixer, samen met de likeur.
Voeg de geraspte gember toe.

Mix met 2 of 3 ijsblokjes tot de likeur goed homogeen is.
Koel bewaren en serveren.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 10/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/02/2015 - 11h46
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB