- Voor :
- 2 personen
- Soort :
- aperitieven
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 15 minutes
- Ingrediënten :
-
60 cl magere melk
1 portie vetarme room
30 g suiker
2 vanillestokjes
5 cl frambozen- of pruimenlikeur
1 klein stukje gember
PUB
Bereiding van de venuslikeur
Meng de melk, de room, de suiker en de geopende vanillestokjes samen met hun uitgeschraapte pitjes in een kom.
Breng het geheel zachtjes aan de kook en blijf daarbij steeds roeren.
Haal de kom van het vuur. Laat de mengeling trekken tot ze volledig is afgekoeld.
Haal de vanillestokjes eruit. Giet de mengeling in de mixer, samen met de likeur.
Voeg de geraspte gember toe.
Mix met 2 of 3 ijsblokjes tot de likeur goed homogeen is.
Koel bewaren en serveren.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist
le 10/06/2010 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 10/02/2015 - 11h46
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ