Venkelsla met garnalen

Recept aangemaakt op 06/10/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

4 venkelknollen
1 krop sla
100 gram kleine garnalen
1 eetlepel olijfolie
1 citroen
zout
peper

Bereiding van Venkelsla met garnalen



Verwijder de buitenste bladeren van de venkel. Werk alleen met het zachte binnenste. Leg de rest van de bladeren weg en gebruik ze voor soep.
Was de venkelharten en snij ze in dunne repen.
Was de kropsla en zwier hem goed droog. Versnipper de helft van de bladeren.
Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Doe er de helft van de venkelreepjes in en laat 2 tot 3 minuten koken. Laat de reepjes uitlekken en leg ze in een slakom.
Doe de rauwe venkel en de gesnipperde sla erbij en meng dooreen.
Giet er de olie over en het sap van de citroen. Rasp er ook wat van de citroenschil over, breng op smaak met zout en peper en meng alles goed dooreen.
Doe er drie vierde van de garnalen en meng opnieuw.
Leg deze mengeling van venkel, sla en garnalen op een schotel. Schik de rest van de sla eromheen en leg de rest van de garnalen erbovenop.
Geef een stevige draai aan de pepermolen en dien op.
Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 06/10/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB