Veloutésoep van pompoen met rijst

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 04/01/2010 - 00h00
-A +A

Recept voor veloutésoep van pompoen met rijst: Ingrediënten voor 4 personen


1 grote snee pompoen
1 l gevogeltebouillon
100 g rijst
1 bosje kervel
1 bosje platte peterselie
2 eetlepels geraspte parmezaan
muskaatnoot
zout
versgemalen peper

Recept voor veloutésoep van pompoen met rijst: Bereiding


Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken. Doe die in een braadpot en giet de bouillon en de rijst erbij. Laat ongeveer 20 minuten koken.
Was intussen de peterselie, dep droog, stroop de blaadjes af en hak fijn. Doe hetzelfde met de kervel, maar hou enkele kervelplukjes apart.
Doe de kruiden aan het eind van de kooktijd in de soep, roer goed en mix tot de soep mooi homogeen is.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Giet de soep in een soepterrine, bestrooi met de geraspte kaas en werk af met de apart gehouden kervel.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/01/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB