Veloutésoep van artisjokken

Recept aangemaakt op 04/01/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 21/05/2012 - 15h46
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :

6 diepgevroren artisjokbodems
25 cl gevogeltebouillon
50 cl halvolle melk
2 eetlepels geraspte parmezaan
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding voor veloutésoep van artisjokken



Breek de diepgevroren artisjokbodems in stukken en doe ze in een braadpot. Giet de bouillon en de melk erbij. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 tot 20 minuten pruttelen.
Mix de soep tot ze mooi homogeen is. Breng op smaak met een beetje zout en met peper.
Leng de soep eventueel aan met nog een beetje bouillon of melk als ze te dik is.
Giet in een soepterrine en bestrooi met de geraspte parmezaan.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 04/01/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 21/05/2012 - 15h46
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB