Velouté van erwten met pompelmoes

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 13/09/2011 - 08h32
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
25 minutes
Ingrédients :

600 gr bevroren erwten
1l halfvolle melk
10 blaadjes verse munt
1 pompelmoes
zout, peper

Bereiding van velouté van erwten met pompelmoes

Doe de melk in een kookpot, en voeg zout en peper toe. Breng het aan de kook. Voeg de muntblaadjes toe en haal van het vuur af. Bedek de pot en laat 5 minuten intrekken.

Zet de pot terug op het vuur, en doe de erwten erbij. 15 Minuten laten koken. Dan van het vuur afhalen en nog 5 minuten laten intrekken.

Schil de pompelmoes: Haal de schil weg en het vlies weg dat de pulp bedekken, haal dan de kwartjes eruit aan de hand van een klein mesje.

Verdeel de kwartjes van de pompelmoes op de bodem van vier diepe borden of soepborden.

Mix de soep en maak ze zo wat schuimend. Breng verder op smaak.

Giet de velouté over de kwartjes pompelmoes. Geef nog een draai aan de molen en dien meteen op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 13/09/2011 - 08h32
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB