Veiligheid in en om het huis

Publié le 15/04/2003 - 00h00
-A +A

Inleiding

Per jaar gebeuren miljoenen ongelukken in en om het huis, vele duizenden met dodelijke afloop. Veel van die ongelukken en ongelukjes worden veroorzaakt door dingen in huis. Dingen die onveilig zijn. Dingen waar we niet goed over nagedacht hebben. Dingen waar me verkeerd mee omgaan.

De stoep, de voordeur, het halletje

De stoepIs-ie wel lekker stroef, ook als het regent? Iemand die haast heeft om binnen te komen, of die nog half slapend het huis uitgaat, zou anders wel eens niet verder kunnen komen dan die stoep. De tochtdeurIn veel halletjes zit een tochtdeur. Zo'n deur, die door de trek plotseling dicht kan klappen als de voordeur opengaat. Zeer vervelend voor de vingers die er tussen zitten. Een dranger hoeft helemaal niet duur te zijn, en helpt goed tegen dat soort ongelukjes De rommelFietsen. Tennisrackets. Een paraplubak. Voetballen. Speelgoed. Tuingereedschap. Boodschappentassen of -wagentjes. Losse kapstokken. Toiletmeubels. Allemaal dingen die vaak in halletjes te vinden zijn. En waarvan er maar een paar thuishoren. Zolang ze niet in de weg staan. Weet u welke? LichtGoed licht in het halletje helpt om niet te vallen over de paar dingen die er wel thuishoren. Is trouwens ook handig voor het vinden van het sleutelgat en om te kunnen zien wie er voor de deur staat. Glas. Vaak zit er naast de voordeur een glaspaneel. En zit er in de tochtdeur zelfs een heleboel glas. Op zich is daar niets tegen. Zolang het glas naast de voordeur beneden 150 cm hoogte van veiligheidsglas is, zodat de kinderen er niet door kunnen vallen. En zolang het glas in de tochtdeur ook veiligheidsglas is. Zodat de scherven niet in het rond vliegen als hij onverhoeds dichtklapt. De radiatorVerwarmingsradiatoren zitten in halletjes vaak op wat rare plaatsen. Zodat je je ertegen blijft stoten. In veel gevallen zitten er nog scherpe randen aan ook. Als vervangen of verplaatsen te kostbaar is, kunt u misschien eens over afscherming denken.

Publié le 15/04/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Een extra bril voor minder valpartijen Geüpdatet op 31/05/2010 - 00h00

Australische onderzoekers hebben onlangs ontdekt dat bifocale brillen , die zowel myopie (bijziendheid) als presbyopie (ouderdomsverziendheid) corrigeren, het risico op valpartijen bij mensen ouder dan 70 jaar verhogen.

Nagel geplet of uitgerukt. Wat nu? Gepubliceerd op 23/06/2015 - 10h18

Wie met zijn vinger tussen een deur blijft zitten, heeft soms dringend hulp nodig als zijn nagel geplet raakt of wordt uitgerukt. Een aantal tips voor verzorging van bloeduitstortingen onder de nagel tot een gedeeltelijk of volledig uitgerukte nagel...

Implantaten: kroon of brug? Gepubliceerd op 20/12/2011 - 12h13

Wat zijn de mogelijkheden als u een of twee tanden kwijt bent geraakt? Uw tandarts kan u daar raad over geven, maar niets belet u om vooraf informatie te vergaren, al was het maar over de begrippen implantaat , kroon en brug .

Meer artikels