Vegetarische broodjes

Recept aangemaakt op 15/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/05/2017 - 17h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

8 grote sneden volkorenbrood
1 teentje look
1 aubergine
2 courgettes
4 takjes basilicum
100 g ricotta
1 eetlepel geraspte parmezaan
1 eetlepel olijfolie
1 handje rucola
2 tomaten
40 g parmezaan
versgemalen peper

PUB

Bereiding van vegetarische broodjes

Wrijf de sneden brood in met het gepelde en doormidden gesneden teentje look.

Was de aubergine en de courgettes en snij ze in dunne schijven van ongeveer 5 mm dik. Vet ze lichtjes in met een kwastje, bestrooi ze met zout en gril ze 1 minuut aan elke kant. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.

Hak de basilicumblaadjes grof en doe ze in een kom samen met de ricotta, de geraspte parmezaan en een scheutje olijfolie.
Was de rucola, droog hem goed en snij de dikke steleh af.

Snij de tomaten in schijfjes en verdeel ze samen met de gegrilde aubergine en courgettes over vier sneden brood.

Snij met een dunschiller schilfers parmezaan af en strooi die over het brood.
Bestrijk de vier andere sneden brood met de ricotta en het basilicum en werk af met de rucola.

Geef een goede draai aan de pepermolen en leg de ricottabroodjes op de groentebroodjes. Druk er lichtjes op zodat ze goed vast zitten.
Wikkel de broodjes tot net voor het opdienen in huishoudfolie.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 15/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 17/05/2017 - 17h00

Recept uit " Nature, simple, sain et bon " van Alain Ducasse en Paule Neyrat

PUB