Vasculitis allergica

Publié le 23/09/2003 - 00h00
-A +A

Dit is een groep van huidveranderingen, die hun ontstaan vinden in veranderingen van de bloedvaten. Het zijn in feite allergische reacties, die door allerlei oorzaken kunnen worden opgewekt. Modern onderzoek heeft uitgewezen dat er sprake is van een immuuncomplexziekte, soms veroorzaakt door medicamenten, systeemziekten of maligne processen.Enkele voorbeelden zijn:- erythemen;- urticapapels;- purpura-achtige processen.De behandeling is vooral gericht op het aanpakken van de onderliggende oorzaak. Het effect van corticosteroïden is wisselend.

Publié le 23/09/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Purpura: rode vlekken op de huid. Wat is er aan de hand? Gepubliceerd op 08/09/2014 - 19h27

Purpura zijn een soort onderhuidse bloedingen waar zelden over gepraat wordt. Het is geen ziekte, maar een symptoom dat door diverse aandoeningen kan veroorzaakt worden. Hoe herkent u purpura? Wat zijn de mogelijke oorzaken? Wat valt er aan te doen?

En als we nu eens slim werden van te slapen? Geüpdatet op 27/04/2004 - 00h00

"De meeste mensen slapen te weinig. Het gaat om een echte epidemie", aldus John Shneerson van het Papworth Hospital in Cambridge. Hij steunt zich daarbij op een wetenschappelijke studie waarbij de proefpersonen een wiskundig probleem moesten oplossen...

Meer artikels