Varkensspiesjes met ananas

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 09/02/2009 - 00h00
-A +A

De ananas is een echt handige wintervrucht. Ze gaat zowel in desserts als in hartige schotels. Het schillen is misschien wel wat lastig, maar met een groot, scherp mes lukt dat meestal wel zonder al te veel problemen. De ananas zit boordevol goede voedingseigenschappen maar dat je ervan zou vermageren is een fabeltje!

Ingrediënten voor 4 personen


500 g varkensgebraad
1 blik ananas op sap
2 takjes verse salie
1 eetlepel papaverzaadjes
zeezout (fleur de sel)
peper

De bereiding


Haal alle vetranden van het varkensgebraad en snij het vlees in blokjes van 3 op 3 cm. Laat de ananas uitlekken en snij de schijven in vieren. Was de salie onder stromend water en haal de blaadjes van de takken.
Rijg het vlees en de ananas aan spiesjes, afwisselend een blokje vlees en een schijfje ananas. Steek er hier en daar een blaadje salie tussen.
Grill de spiesjes in 12 tot 15 minuten gaar en keer ze regelmatig om.
Schik de spiesjes op een schotel en bestrooi ze met de papaverzaadjes en enkele korrels zeezout. Breng op smaak met wat peper uit de molen en dien op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 09/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB