Varkensribbetjes met kool en appel

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Voor 4 personen

Ingrediënten
4 porties varkensribbetjes (spareribs)
1 boerenkool
1 ui
1 teentje look
½ rode paprika
2 appelen
2 koffielepels olijfolie
½ blokje gevogeltebouillon
20 gram rozijnen
zout
peper

Bereiding
Verwijder zorgvuldig het vet van de ribbetjes.
Verwijder ook de harde buitenste bladeren van de kool. Maak alle andere bladeren los, was ze en snij de hardste stukken weg.
Doe de koolbladeren 3 minuten in licht gezouten water en laat ze daarna uitlekken.
Pel de ui en het teentje knoflook en schil de paprika en de appelen.
Snipper het look en de ui fijn en snij de paprika in reepjes. Snij de appelen in ronde schijven.
Verhit de helft van de olie in een grote kookpot en stoof de ui en het look erin. Doe de paprika erbij en meng. Voeg dan de koolbladeren toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pot. Doe de rozijnen erbij en zetten alles onder water. Leg het deksel op de pan en laat 40 minuten pruttelen.
Verhit de andere helft van de olie in een braadpan. Stoof de appelschijven 2 minuten aan weerskanten. Haal ze uit de pan en hou ze warm in een bord. Leg de ribbetjes in dezelfde pan en bestrooi ze lichtjes met zout. Bak ze aan weerskanten 10 tot 12 minuten (al naargelang de dikte) op een matig vuur.
Leg de kool en de andere groenten op een schotel en leg de appelschijfjes erop. Schik de ribbetjes ernaast. Dien goed heet op.


Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB