Varkensgebraad met twee soorten appel

Recept aangemaakt op 28/10/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 12/11/2012 - 14h25
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
75 minutes
Ingrédients :

1 varkensgebraad van 800 gram
1 eetlepel olijfolie
0,5 dl witte wijn
2 takjes salie
4 appelen (golden)
400 gram aardappelen (ratte)

Bereiding van varkensgebraad met twee soorten appel



Verwarm de oven voor op 220 °C (gasstand 7).
Vet een ovenschotel in.
Schuif de salieblaadjes onder de speklaag van het varkensgebraad. Leg het in de schotel en giet er de wijn bij.
Snij de golden in vieren, verwijder het klokhuis, maar schil de appelen niet. Schik ze in de schotel rond het gebraad.

Schil de aardappelen, snij ze in tweeën of vieren, al naargelang hun grootte, en verdeel ze ook over de schotel.
Breng op smaak met zout en peper. Zet de schotel 50 minuten tot 1 uur in de oven.
Overgiet geregeld met het braadvocht. Doe er eventueel wat extra water bij. Bedek aan het eind van de baktijd met een vel aluminiumpapier.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 28/10/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 12/11/2012 - 14h25
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB