Varkensgebraad met sinaasappel

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 08/11/2010 - 00h00
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
10 minutes
Ingrédients :

2 wortelen
2 uien
1 varkensgebraad
2 eetlepels olie
1/2 glas witte wijn
2 onbespoten sinaasappelen
6 sinaasappelen
10 g suiker
3 eetlepels azijn
1 blokje rundbouillon
1 dessertlepel maïszetmeel
2 eetlepels Grand Marnier
zout
versgemalen peper

Bereiding van het varkensgebraad met sinaasappel

Verwarm de oven voor op 180°C (gasstand 8).

Schraap de wortelen, maak de uien schoon en snijd beide groenten in kleine blokjes.

Verhit de olie in een braadschotel en schroei het varkensgebraad aan alle kanten dicht. Haal het gebraad uit de schotel en leg het op een vel keukenpapier. Stoof dan de blokjes wortel en ui even aan in het vet. Laat ze op dezelfde manier uitlekken en gooi de olie weg.
Doe alles terug in de braadschotel en bestrooi met peper en zout. Leg het deksel op de schotel en zet ze 15 minuten in de oven.

Pers intussen de onbespoten sinaasappelen uit. Haal er eerst met een dunschiller de schil af.

Doe na 15 minuten de wijn, een 1/2 glas water en het sinaasappelsap in de braadschotel. Dek opnieuw af en zet nog eens 30 minuten in de oven.
Breng in een steelpan wat water aan de kook en dompel de sinaasappelschillen er 2 minuten onder. Laat uitlekken.
Schil de zes sinaasappelen 'à vif' (tot op het vruchtvlees), haal de partjes uiteen en snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit.

Los de bouillon op in een groot glas heet water en de maïszetmeel in een bodempje water.
Haal de braadschotel uit de oven als het vlees gaar is .

Karameliseer de suiker met een eetlepel water. Doe de azijn erbij zo gauw de suiker bruin wordt. Roer goed en giet in de braadschotel. Doe de opgeloste bouillon en maïszetmeel erbij. Meng goed en laat even flink koken om de saus te dikken.

Bestrooi royaal met peper. Doe er dan de sinaasappelschillen, de sinaasappelpartjes en de Grand Marnier bij. Proef en breng eventueel verder op smaak. Haal de sinaasappel uit de saus en schik ze rond het gebraad.
Geef de saus er apart bij. Op die manier kunt u het gebraad makkelijk koud opdienen als er nog wat over is.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 08/11/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB