- Voor :
- 6 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemiddeld
- Bereidingstijd :
- 15 minutes
- Ingrediënten :
-
varkensschouder: 1 kg
Pruimen: 200 gr
Rode uien: 2
Kaneel: 1 stokje
Olijlolie: 2 koffielepels
Witte wijn: 1 glas Zout
Versgemalen peper
PUB
Bereiding van Varkensgebraad met pruimen
Ontvet de varkensschouder. Doe de pruimen gedurende 15 minuten in lauw water. Schil en snij de rode uien in plakjes.
Laat de pruimen uitlekken en snij de helft in kleine stukjes.
Verwarm een pan met 1 koffielepel olijfolie en laat de uien gedurende 10 minuten stoven. Doe de gesneden pruimen erbij en meng en doe deze mengeling erna bij het vlees. Rol het gebraad op en bind vast.
Doe er zout en peper op. Salez et poivrez. Laat het aan alle zijden garen in een cocotte met 1 koffielepel olijfolie. Zet het vuur daarna lichter, en doe de witte wijn erbij. Doe de rest van de pruimen er nog bij en laat 45 minuten koken op een zacht vuurtje. Draai het gebraad op regelmatige tijdstippen om.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 07/03/2011 - 13h44
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 07/03/2011 - 13h45
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ