Varkensgebraad met melk

Recept aangemaakt op 09/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 05/05/2014 - 16h37
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

Ontbeend varkensstuk: 1,5 kg
Uien: 50 g
Zonnebloemmargarine: 10 g
UHT-room: 1 pakje
Melk: 1,5 l
Zout, peper
PUB

Bereiding van het varkensgebraad met melk

Laat het gebraad zonder vet door de slager stevig samenbinden, zodat het een mooie vorm aanneemt.

Laat de uien gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje in de warme margarine sudderen.
Leg het vlees op de uien, giet de room erover, voeg peper en zout toe.
Voeg melk toe tot het varkensvlees ondergedompeld is.
Laat gedurende 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Let goed op, want de melk zou kunnen overkoken.

Draai het stuk om en laat het op dezelfde manier verder sudderen gedurende 20 tot 25 minuten.

Laat het varkensvlees afkoelen in het kookvocht.

Dep het goed droog, wikkel het in huishoudfolie en leg het in de koelkast.
Snij het in kleine plakjes en wikkel elk plakje in een stukje huishoudfolie.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 09/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 05/05/2014 - 16h37
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB