Varkensgebraad met melk

Recept aangemaakt op 09/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 05/05/2014 - 16h37
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
45 minutes
Ingrédients :

Ontbeend varkensstuk: 1,5 kg
Uien: 50 g
Zonnebloemmargarine: 10 g
UHT-room: 1 pakje
Melk: 1,5 l
Zout, peper

Bereiding van het varkensgebraad met melk

Laat het gebraad zonder vet door de slager stevig samenbinden, zodat het een mooie vorm aanneemt.

Laat de uien gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje in de warme margarine sudderen.
Leg het vlees op de uien, giet de room erover, voeg peper en zout toe.
Voeg melk toe tot het varkensvlees ondergedompeld is.
Laat gedurende 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Let goed op, want de melk zou kunnen overkoken.

Draai het stuk om en laat het op dezelfde manier verder sudderen gedurende 20 tot 25 minuten.

Laat het varkensvlees afkoelen in het kookvocht.

Dep het goed droog, wikkel het in huishoudfolie en leg het in de koelkast.
Snij het in kleine plakjes en wikkel elk plakje in een stukje huishoudfolie.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 09/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 05/05/2014 - 16h37
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB