Varkensgebraad met gekonfijte sjalot en schorseneren

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 15/06/2010 - 00h00
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Ingrédients :

Varkensgebraad: 1 van ongeveer 800 g
Sjalotten: 16
Schorseneren: 1 doos
Olijfolie: 1 eetlepel
Witte wijn: 1 glas (10 cl)
Platte peterselie
Fleur de sel, peper van de molen

Bereiding van het varkensgebraad met gekonfijte sjalot en schorseneren

Verwarm de over op 210°C (stand 7).

Strooi peper en zout op het varkensgebraad.
Schil de sjalotten.
Spoel de schorseneren en laat ze uitlekken

Doe het gebraad en de sjalotten in een braadpan die in de oven mag en laat ongeveer 50 minuten in de oven braden.

Verwarm een sauteerpan met 1 eetlepel olijfolie en bak de schorseneren lichtjes aan. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en houd ze warm opzij.

Haal het gebraden varkensvlees uit de oven. Snijd het in sneden en dresseer ze op een schotel.
Voeg de sjalotten en de schorseneren toe.
Zet de schotel in de uitgedraaide oven om alles warm te houden.
Zet de braadpan op het vuur en voeg 1 glas witte wijn toe. Deglaceer goed door alle bakvocht met een spatel los te werken. Breng aan de kook en laat inkoken tot een zalfachtige jus.
Overgiet hiermee het varkensgebraad. Werk nog af met fijngesneden platte peterselei en een weinig fleur de sel. Geef tot slot nog enkele draaien van de pepermolen.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 15/06/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB