Varkensgebraad met appelen en kaneel

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 05/02/2009 - 00h00
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

1 varkensgebraad van 1 kilo
2 koffielepels olijfolie
2 eetlepels kaneel
6 appelen
kervel
zout
peper

Varkensgebraad met appelen en kaneel 


Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6). Wrijf het varkensgebraad met een kwastje in met de helft van de olie.
Doe 1,5 eetlepel kaneel in een bord en voeg er zout en peper aan toe. Meng goed en rol het varkensgebraad erin. Druk er het kaneel goed in met de vingers. Leg het gebraad in een ovenschotel en zet ongeveer 1 uur in de oven. Draai af en toe om.
Schil de appelen. Haal het klokhuis eruit en snij ze in vieren. Verhit de rest van de olie en het kaneel in een grote pot, doe de appelen erbij en stoof ze ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje, met het deksel op de pot. Schud af en toe aan de pot om aanbakken te voorkomen.
Schik de appelen 15 minuten voor het einde van de baktijd rond het varkensgebraad. Haal de schotel uit de oven.
Dien het gebraad op in de ovenschotel of snij het gebraad in sneetjes en schik de appelen errond.
Versier met enkele plukjes kervel.
Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB