Vandaag is het Werelddag Zonder Tabak!

Gepubliceerd door journaliste santé op 31/05/2011 - 10h28
-A +A

Wat betekent deze dag voor rokers?

PUB

Werelddag zonder tabak: voor wie en waarom?

De werelddag zonder tabak is op de eerste plaats een informatie- en sensibiliseringscampagne. Het is een ideale kans om nog eens extra de aandacht te vestigen op de boodschap die het jaar rond te horen is: roken is schadelijk voor de gezondheid. Hoe sneller u ermee stopt, hoe beter!

Vandaag zou u op heel wat sensibiliseringsacties moeten botsen. Zo zullen op diverse openbare plaatsen tabakologen ter beschikking staan. Want de officiële slogan van de dag zonder tabak is dit jaar duidelijk: een beroep doen op uw huisarts of op een erkend tabakoloog is de beste oplossing.

Maar naast deze communicatiecampagne is het vandaag vooral de dag dat alle rokers wereldwijd minstens 24 uur niet roken. Dat is de bedoeling van deze dag. Profiteert u mee van dit wereldwijde initiatief om ook te stoppen met roken?

 

Gepubliceerd door journaliste santé op 31/05/2011 - 10h28

Fonds voor luchtwegenaandoeningen FARES

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
De sigaret of een erectie, aan u de keuze Geüpdatet op 29/04/2003 - 00h00

Algemeen lopen rokers tweemaal meer risico van erectiestoornissen dan niet-rokers. Dit risico is evenredig met het aantal sigaretten dat zij per dag roken. Voor rokers die lijden aan hypertensie wordt dat risico vermenigvuldigd met 27!

Meer artikels