Vanavond niet schat, ik heb migraine!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 20/12/2005 - 00h00
-A +A

Migraine wordt beschouwd als hét excuus bij uitstek om geen seks te moeten hebben. Daarachter gaat ook het idee schuil dat vrouwen die vaak migraine hebben, seksueel geremd zijn en van hun migraine profiteren om minder vaak te moeten vrijen met hun partner. Wat is er daar precies van aan?

Een studie bewijst echter precies het tegendeel! Vrouwen met migraine hebben namelijk een uitstekende libido en hebben even vaak erotische dromen als vrouwen die nooit migraine hebben. Ze hebben gemiddeld zelfs meer seksuele fantasieën en voelen zich vaker seksueel opgewonden. Ze zijn dus allerminst de frigide (hyposeksuele) wezens waarvoor ze vaak versleten worden! Resultaat: migrainelijdsters vrijen even vaak als andere vrouwen. Slechts 10 % verklaart al ooit seksueel contact te hebben vermeden wegens hun migraine. In werkelijkheid streven ze naar een gezond seks- en liefdesleven en worden ze daarin veeleer gehinderd door hun migraine. Ze spelen die dus absoluut niet uit als excuus om seks te vermijden. Merkwaardig genoeg blijkt uit diezelfde studie dat dit anders ligt bij mannen. Mannen met migraine hebben minder seksuele fantasieën en een lagere libido dan de andere mannen! De reden daarvoor is wellicht dat ze zich nog minder laten behandelen voor hun migraine dan vrouwen. Het zijn dus vooral mannen die op de proppen komen met argumenten als: "Vanavond niet, ik heb migraine"! Al bij al kunnen we zowel vrouwen als mannen alleen maar aanraden om hun probleem te laten behandelen door een deskundige arts, kwestie van een harmonieus leven te kunnen leiden, ook op seksueel vlak. En da's toch waar ze, net als ieder mens, naar streven!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 20/12/2005 - 00h00 Sexuality and headache. Del Bene E, Contin C, Poggioni M, Sicuteri F. Adv Neurol 1982 ; 33 : 209-14.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Hormonen verantwoordelijk voor migraine Gepubliceerd op 05/12/2011 - 16h45

Het verband tussen migraine en de menstruatiecyclus blijkt een feit te zijn bij heel wat vrouwen . De oorzaak? Oestrogenen hebben een invloed op het functioneren van de hersenen en een daling van het oestrogenengehalte kan een migrainecrisis uitlokke...

Seks tijdens de menstruatie, kan dat? Geüpdatet op 23/11/2009 - 00h00

Het is perfect mogelijk om seks te hebben tijdens de menstruatie . Er is geen enkele contra-indicatie. Mensen die liever niet in aanraking komen met het bloed, hoeven zich anderzijds ook niet te forceren. Wacht gewoon enkele dagen. Maar wat moet u no...

Meer artikels