• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Vakantie: wat met de fret?

Vakantie: wat met de fret? U vertrekt bijna op vakantie en u hebt een fret als huisdier? Dan moet u ruim op voorhand een plek zoeken waar vrienden of aanverwanten het diertje willen opvangen tijdens uw afwezigheid.

De ideale oplossing: een huisdiersitter in huis!

Als u veel geluk hebt dan kent u iemand die zo goed wil zijn om uw kleine marterachtige bij u thuis gezelschap te houden. Dat is namelijk de ideale oplossing. Zo kan het diertje in zijn vertrouwde omgeving blijven en hoeft hij het noorden niet te verliezen. Het enige verschil is dat u er zelf niet bij bent. Als uw vrienden niets afweten van het leven van een fret dan kunt u hen op voorhand uitnodigen voor een eerste kennismaking en het verstrekken van informatie. Vergeet vooral niet om uw vrienden te tonen waar alle benodigdheden liggen. Zorg er ook voor dat er voldoende voer in huis is en een voorraad voor de kattenbakvulling. Geef de nodige informatie over hoe vaak en hoe de bak moet schoongemaakt worden en over de bewaakte 'uitstapjes' onder toezicht in huis. Maak de vrienden duidelijk dat een fret altijd proper water in de buurt moet hebben om zijn dorst te kunnen lessen.

Hotel of pension 'Fret'

Als uw vrienden en naasten niet beschikbaar zijn om bij u te komen logeren of om een paar keer per dag langs te komen om voor uw fret te zorgen, dan kunt u uw huisdier plaatsen in een gespecialiseerd pension. Er zijn verschillende adressen waar fretliefhebbers over al het nodige beschikken -competenties én materiaal- om uw huisdier te verzorgen. U moet er wel aan denken om ruim op tijd te reserveren. Degelijke pensions vragen overigens ook de nodige documenten (het gezondheidsboekje) die aantonen dat u alles doet wat u moet doen voor de gezondheid van uw dier.
Uw gezelschapsdier moet gevaccineerd worden zoals het hoort en het moet gesteriliseerd zijn. Als u eerst een kijkje wilt nemen in het tijdelijk onderkomen van de fret dan neemt u contact met de eigenaars van het pension om een afspraak te maken.

Artikel gepubliceerd door op 03/07/2007

Vindt u het artikel interessant?