Vakantie, hét moment om te picknicken

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/08/2008 - 00h00
-A +A

PUB

Voor het dessert

Een fruitsalade in een grote doos. Of hele vruchten. Nog beter zijn individuele klaargemaakte porties in aparte doosjes. En geef er taart bij.

Savoie gebak

Ingrediënten
8 eieren
250 gram fijne suiker
250 gram bloem
10 gram boter

Verwarm de oven voor op 180°C (gasstand 6).
Breek 4 eieren en scheid de dooiers van het eiwit. Klop de eiwitten op tot ze stijf zijn.
Meng met een handmixer de 4 andere hele eieren met de 4 eierdooiers en doe er de suiker bij.
Doe er beetje bij beetje de bloem bij: werk de bloem al roerend met een spatel onder het mengsel. Doe er dan het opgeklopte eiwit bij.
Vet een bakvorm met hoge randen en verwijderbare bodem in. Giet de bereiding erin en zet de vorm 20 tot 25 minuten in de oven.
Zet de vorm op een rooster en haal de taart eruit. Laat die op het rooster afkoelen.
Snij de taart in schijven en pak die individueel in in aluminiumfolie.

Dranken

Geen gezoete dranken of frisdranken. Ze lessen de dorst niet en leveren te veel suiker. Gebruik de flessen water die intussen ontdooid zijn.
Wijn voor diegenen die niet zonder kunnen… fris en met mate te drinken.
Een thermosfles zelfgemaakte ijsthee. Of muntthee.
Een thermosfles met warme of koude koffie (al naargelang van het weer!) en daarbij wat zakjes fijne suiker.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/08/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB