Vakantie, hét moment om te picknicken

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/08/2008 - 00h00
-A +A

PUB

Picknick "Boterhammen"

Boterhammen zijn eens iets anders dan de eeuwige sandwiches!
Snij een aantal grote sneden van een volkorenbrood en verpak ze goed in aluminiumfolie. Neem ook een pak beschuit mee. Laat iedereen zijn boterhammen zelf klaarmaken.

Pastei van sardines
Voor 4 tot 6 personen

2 blikjes sardines op olie
2 uien
2 teentjes look
4 Gervaiskaasjes:
enkele blaadjes basilicum
enkele blaadjes munt
zout
peper

Laat de sardines uitlekken. Pel de uien en snij ze in vieren. Pel ook de knoflookteentjes en plet ze met de platte kant van een mes.
Mix de sardines met de ui, de look, de kaasjes, het basilicum en de munt. Breng de pastei op smaak met zout en peper.
Zet weg op een koele plek.

Pastei van makreel
Voor 4 tot 6 personen

6 makreelfilets
3 Gervaiskaasjes
mosterd
bieslook

Snij de makreelfilets in kleine stukjes. Mix ze met de kaasjes. Doe er mosterd bij naar eigen smaak en wat fijn gesnipperd bieslook.
Zet weg op een koele plek.

Picknick "Groenten en gebraden vlees"

Bewaar de groenten in aparte doosjes: gewassen en gedroogde radijsjes (van de steeltjes ontdaan), in schijven of blokjes gesneden meloen en/of watermeloen, in staafjes gesneden wortelen, kleine dagverse en in dunne schijfjes gesneden courgettes, roosjes bloemkool en broccoli, in staafjes gesneden selderijtakken en kerstomaten.

Doe het vlees in een andere doos: een of twee gebraden en voorgesneden kippen, een rosbiefgebraad of gebraden lamsbout. Snij het gebraad eerst in schijven en dan in kleine hapklare blokjes.
Geef bij dit alles tzatziki. Die levert meteen de kalk.

Tzatziki
2 verse komkommers
6 potjes Bulgaarse yoghurt
2 teentjes look
12 blaadjes verse munt
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels citroensap
zout
peper

Giet de potjes yoghurt uit over een met keukenpapier beklede zeef of door een schone doek. Laat ze ten minste 3 uur uitlekken
Schil de komkommers. Snij één komkommer in stukken en mix die. Snij de andere in kleine dobbelsteentjes. Strooi er wat zout over en leg ze ten minste 1 uur in een zeef tot al het vocht eruit is.
Pel de lookteentjes en snipper ze fijn. Hak de muntblaadjes grof.
Meng ze door de yoghurt, samen met de gemixte en in blokjes gesneden komkommer, de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Zet weg op een koele plek.



Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/08/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB