• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Vaginale schimmel-infectie

Vaginale schimmel-infectie

Vooral in de schede voorkomende schimmelinfectie. Zwangere vrouwen zijn bijzonder gevoelig voor schimmelinfecties als candidiasis; dit komt doordat de hogere oestrogeenspiegel een stimulerende invloed heeft op de vorming van glycogeen in de vagina. Schimmelorganismen voelen zich in een dergelijk milieu bijzonder thuis. Tijdens de zwangerschap laten ze zich om diezelfde reden moeilijker bestrijden, zodat de behandeling met vaginale zetpillen minstens tweemaal zolang als normaal moet worden volgehouden.
De enige uitwerking die candida albicans kan hebben op de baby is het ontstaan van spruw, een huidirritatie die enkele dagen na de geboorte manifest wordt. De huid kan worden behandeld met een schimmeldodende zalf of een crème om de jeuk te verminderen.

Bronnen: Medica Press

Deze fiche maakt deel uit van de gids Gids Gynaecologie, rubriek Gynaecologische stoornissen

Vindt u het artikel interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Avatar de magnolia
Door magnolia 16/03/13 - 10.53
Heeft iemand ervaring met het behandelen van een schimmelnagel aan de grote teennagel? 

Uw interactief gedeelte over Mycose

Neem deel aan de meest recente discussies

Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden