• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Vaginale infectie: wat u erover moet weten

Vaginale infectie: wat u erover moet weten

Wordt een vaginale infectie altijd overgedragen door seksueel contact?

Schimmelinfecties en bacteriële ontstekingen ontstaan meestal door verminderde weerstand, medicijngebruik (ook door de pil), onvoldoende of juist overmatige hygiëne of - één van de voornaamste oorzaken - een verkeerd gebruik van toiletpapier. Dit wil zeggen dat men van achteren naar voren veegt, waardoor schimmels en bacteriën uit de darm naar de schede worden overgebracht.

Er zijn ook seksueel overdraagbare infecties van de vagina bekend, zoals trichomonas, gonorroe en chlamydia, maar deze komen veel minder voor.

Is een vaginale douche een goede methode of om een vaginale infectie te voorkomen?

De zuurgraad van de huid in de schede is vooral bestemd als bescherming tegen infecties. Dit kan ernstig verstoord worden door een vaginale douche omdat dan bepaalde zuren die van nature aanwezig zijn worden verdund en dus hun uitwerking bij infecties verliezen.

Wie over een goede gezondheid beschikt, kan het beste op haar lichaam vertrouwen en voor een normale hygiëne zorgen. Alleen in het kader van een behandeling - dus als er al iets mis is met de conditie in de schede - kan een vaginale douche worden aangeraden.

Bronnen: Medica Press

Deze fiche maakt deel uit van de gids Gids Vragen en antwoorden

Vindt u het artikel interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Avatar de magnolia
Door magnolia 16/03/13 - 10.53
Heeft iemand ervaring met het behandelen van een schimmelnagel aan de grote teennagel? 

Uw interactief gedeelte over Mycose

Neem deel aan de meest recente discussies

Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden