Vacherin met hazelnoten

Recept aangemaakt op 11/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/12/2014 - 11h55
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
90 minutes
Ingrédients :

Eiwitten: 6
Zout: 1 snufje
Poedersuiker: 80 g
Gesmolten poedersuiker: 80 g
Boter: 10 g
Hazelnootijs: 1 liter
Suiker: 15 klontjes
Hazelnoten: 20

Dit feestelijke fijnproeversmenu is zo licht mogelijk. Er komt geen boter bij te pas, tenzij voor het boterhampapier, dat uiteraard niet opgegeten wordt. U kunt de vacherin ook op voorhand bereiden en in de diepvries laten zitten.

Bereiding van de vacherin met hazelnoten

Verwarm de oven voor op 90°C (stand 3).

Klop de eieren stijf en doe er het snufje zout bij. Beginnen ze stijf te worden, voeg er dan de poedersuiker en vervolgens de gesmolten poedersuiker aan toe. Blijf kloppen tot ze goed stijf zijn.

Bereid nu de vacherin.
Boter een groot blad boterhampapier in en verdeel de bereiding in 3 schijven van gemiddeld 20 cm. Stop ze gedurende 50 minuten in de oven. Schakel de oven uit en laat de meringues erin afkoelen.

Haal het ijs uit de diepvries en laat het wat smeuïg worden.

Leg de 1ste schijf op de schotel en doe er de helft van het ijs op. Leg er de 2de schijf op, met de rest van het ijs, en daarop de 3de schijf.

Stop de vacherin in de diepvries.

Giet 5 cl water in een pan met antiaanbaklaag en laat er de klontjes suiker in smelten. Als er zich karamel vormt, wacht dan tot hij blond wordt. Voeg vervolgens de hazelnoten toe en roer ze goed in de karamel. Giet de karamel met de hazelnoten op de vacherin.

Stop het gerecht in de diepvries tot u het serveert.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 11/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/12/2014 - 11h55
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB