• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Vaccins tegen griep: vraag en antwoord

Vaccins tegen griep: vraag en antwoordDe A H1N1 griep is volop op gang in ons land... Maar over de gewone seizoensgriep horen we amper, hoewel ze in België toch elk jaar tussen de 1000 en 2000 slachtoffers maakt. En ook die begint nu aan haar seizoen. Vaccineren is nog altijd de beste manier om ons tegen deze ziekten te beschermen. Maar hoe staat het met de vaccins? We beantwoorden de meest gestelde vragen...

A H1N1 griep en seizoensgriep: zal één vaccin volstaan?


De A H1N1 griep en de seizoensgriep (de griep die elk jaar circuleert) zijn ziektes uit dezelfde familie, maar er zijn verschillen. Om tegen beide soorten griep beschermd te zijn moet u zich dus twee keer laten inenten. Het is zeker niet verstandig om deze twee vaccins op dezelfde dag te laten zetten, omdat een vaccin soms een kleine reactie van het lichaam uitlokt.

Wanneer zullen de griepvaccins beschikbaar zijn?


Van het vaccin tegen de A H1N1 griep mogen we in België begin oktober dosissen verwachten. Maar door de wereldwijde vraag zal het natuurlijk niet mogelijk zijn om iedereen meteen in te enten. De eerste groep van mensen die het vaccin tegen de A H1N1 griep zal krijgen, zal ongetwijfeld het personeel uit de gezondheidssector zijn. Voor de seizoensgriep wordt het vaccin over enkele dagen verwacht, rond dezelfde tijd als andere jaren.

Artikel gepubliceerd door op 29/09/2009

Vindt u het artikel interessant?