Uw huid op uw veertigste

Gepubliceerd door Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste op 17/10/2011 - 15h06
-A +A

Met ouder te worden verandert uw huid en daarmee ook haar noden. Eenmaal de veertig voorbij houdt de huid minder vocht vast en wordt ze minder strak.  U kunt daar iets aan doen door regelmatig goede producten te gebruiken. Volg onze tips!

40 jaar: de huid droogt uit

Rond uw veertigste wordt uw opperhuid dunner en houdt de zogeheten hydrolipidelaag de hydraterende werkzame stoffen minder goed vast. De huid verliest daardoor meer vocht, ze droogt uit en de rimpels worden dieper. Gebruik voor het reinigen van uw gezicht liever melk dan reinigingswater. En voor uw dag- en nachtcrèmes kiest u het best iets rijkere producten, zoals serums. Die dringen diep in de huidcellen en voeden ze. Breng ze ‘s avonds en ‘s ochtends aan.

 

40 jaar: opgelet voor huidverslapping

Veertig is ook de leeftijd waarop de productie van elastine door het lichaam begint te vertragen. Het aangemaakte collageen is dan weer van minder goede kwaliteit. De huid verliest bijgevolg snel haar elasticiteit, vooral aan de contouren waardoor de ovale vorm van het gezicht vervaagt. Zet één keer per week een masker met een hoge concentratie straktrekkende stoffen zoals vitamine C. Dat stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor uw huid weer strakker wordt.

 

Gepubliceerd door Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste op 17/10/2011 - 15h06
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Veroudering bestrijden, nu! Gepubliceerd op 18/11/2013 - 10h42

Vanaf de leeftijd van veertig jaar verliest de huid elasticiteit, wordt ze dunner en duiken rimpeltjes op. De huid heeft dan nood aan specifieke verouderingsbestrijdende zorg die ook preventief werkt en de huid behandelt. Alleen zo kan de dichtheid e...

Weet u hoe u uw huid ’s winters moet verzorgen? Gepubliceerd op 10/12/2013 - 10h56

‘s Winters droogt onze huid makkelijk uit . Behalve die kou is er nog de verwarming in huis, in de auto, de winkels, en die droogt de lucht uit waardoor onze huid vocht verliest . Maar daar valt iets aan te doen. Met de juiste verzorging wordt onze h...

Meer artikels