Uw hond beter begrijpen om zijn slechte gewoonten te kunnen bijsturen

Uw hond beter begrijpen om zijn slechte gewoonten te kunnen bijsturenMax vernielt en bevuilt uw interieur of springt u en uw genodigden bijna omver zodra u thuiskomt. Deze ongewenste gedragingen zijn dikwijls het gevolg van het feit dat een hond zich onbegrepen voelt door zijn baasjes. Als u een hond in huis wilt waar makkelijk mee te leven is, moet u misschien afstand doen van een aantal algemeen gangbare, maar verkeerde ideeën!

Mijn hond vernielt om zich te wreken...


Sinds u een hond in huis hebt, wordt u regelmatig onaangenaam verrast wanneer u thuiskomt: gescheurde zetels, tafelpoten waaraan geknabbeld is en afgescheurd behangpapier zijn voor u dagelijkse kost geworden. Om een einde te maken aan deze zeer onaangename gewoonten, moet u uw hond zeker niet berispen of bedreigen! Uw hond vernielt inderdaad niet uit wraak. Hij probeert zich alleen maar te bevrijden van interne spanningen, die te maken hebben met een gevoel van onbehagen, te wijten aan eenzaamheid, verveling of ontevredenheid. Maak wat tijd vrij voor hem, ga veel met hem wandelen en geef hem speelgoed om aan te knabbelen. Word niet boos wanneer u merkt dat hij tijdens uw afwezigheid iets vernield heeft: u zou daarmee de angstgevoelens van uw hond alleen maar versterken.

Mijn hond plast in huis: ik duw hem met zijn snuit door zijn boodschap!


Netheid in huis is een van de eerste dingen die u uw hond moet bijbrengen, zodra u hem in huis neemt. Omdat boos worden een methode is die slechts povere resultaten oplevert, moet u ze vooral niet toepassen. Kies er eerder voor om uw hond ervan te overtuigen dat hij buiten moet gaan plassen en zijn grote boodschap doen. Geef hem een beloning telkens hij zich correct heeft gedragen.
Zelfs als uw hond al volwassen is wanneer u hem in huis neemt, is het nooit te laat om hem de huiselijke regels van de hygiëne aan te leren. In de praktijk nu: duw uw hond nooit met zijn snuit door zijn boodschap, wanneer u ontdekt dat hij in huis onzindelijk is geweest. Deze handelwijze schrikt hem niet af, omdat hij zijn boodschap niet als iets vies beschouwt! Uw woede zal zijn onbegrip alleen maar versterken en zijn opleiding zal alleen maar moeilijker worden! De sporen van zijn onzindelijkheid maakt u best schoon wanneer uw hond het niet ziet en u zorgt ervoor dat er geen reuksporen meer overblijven, zo niet zou de geur hem kunnen aanzetten om zijn behoefte opnieuw op dezelfde plaats te doen.

Artikel gepubliceerd door op 08/06/2009

Vindt u het artikel interessant?