Urineverlies: beschermende producten in geval van incontinentie

Gepubliceerd door Mathias Deray, verantwoordelijke uitgever van Sphère-Santé op 04/07/2011 - 16h54
-A +A

Beschermende producten spelen een belangrijke rol bij de behandeling van urine-incontinentie in het dagelijkse leven. Op termijn is het uiteraard de bedoeling dat voor iedereen die last heeft van urineverlies een behandeling gevonden wordt die daaraan een einde maakt of die tenminste het urineverlies in zekere mate beperkt.

PUB

Urine-incontinentie: waarvoor dienen de beschermende producten?

Het effect van de verschillende behandelingen tegen incontinentie is niet meteen te merken. Daarom bieden beschermende producten een tijdelijke oplossing om opnieuw een 'normaal' sociaal leven te kunnen leiden en om beter te kunnen 'omgaan' met dat urineverlies. Urine-incontinentie leidt inderdaad al te vaak tot sociaal isolement, en dat ten gevolge van de angst om in het openbaar een 'ongelukje' mee te maken. De beschermende producten zorgen ervoor dat men zich veilig voelt en dat men gênante situaties kan vermijden. Deze producten bestaan in twee grote categorieën, die voornamelijk te maken hebben met de ernst van de incontinentie waarvoor ze bestemd zijn: producten voor lichte incontinentie of producten voor matige tot zware incontinentie.

De verschillende producten in geval van lichte incontinentie

Voor lichte incontinentie zijn er drie soorten beschermende producten, waarvan het absorptieniveau gewoonlijk lager is dan 500 ml:

  • Anatomische producten (met een licht absorptieniveau) die lijken op inlegkruisjes voor vrouwen, maar die beschikken over veel hogere absorptiemogelijkheden aangepast aan de urinelozingen. Deze anatomische bescherming kan zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden.
  • Voor mannen bestaan er schelpen die speciaal aangepast zijn aan de mannelijke anatomie. Deze schelpen worden onder meer vaak gebruikt na prostaatoperaties.
  • Rechte incontinentieverbanden, producten die de fabrikanten nog steeds op de markt brengen, zijn eveneens geschikt in geval van licht urineverlies, maar ze worden tegenwoordig steeds minder gebruikt omdat ze minder praktisch en minder absorberend zijn.

 

Gepubliceerd door Mathias Deray, verantwoordelijke uitgever van Sphère-Santé op 04/07/2011 - 16h54
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Meer artikels