Urine-incontinentie: tips om er beter mee om te gaan

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 07/06/2011 - 09h03
-A +A

Terwijl u wacht op een aangepaste behandeling of een echt doeltreffende oplossing, kunt u een aantal tips in de praktijk omzetten om uw levenskwaliteit te verbeteren, de ongemakken van de urine-incontinentie te verzachten en verergering te voorkomen.

PUB

Levenshygiëne tegen incontinentie

Bijzonder onaangenaam en invaliderend, is urine-incontinentie een veelvoorkomende aandoening die vooral vrouwen en senioren treft, maar soms ook jongvolwassenen. Er bestaan oplossingen voor het probleem. U moet dit zeker aankaarten bij uw huisarts, zodat u samen een beslissing kunt nemen over een doeltreffende behandeling. Sommige raadgevingen op gebied van levenshygiëne kunnen de ongemakken van de urine-incontinentie verzachten en verergering van het probleem voorkomen.

Let op uw gewicht

Elke overtollige kilo kan onnodig op uw blaas wegen en de spieren in de buurt van de blaas vermoeien, wat het risico op urine-incontinentie verhoogt.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 07/09/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 07/06/2011 - 09h03

"Nouvelle médecine" (Nieuwe geneeskunde), Centre Duke, uitg. Robert Laffont.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Meer artikels