• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

U verveelt zich op uw werk... bent u bereid ander werk te zoeken?

U verveelt zich op uw werk... bent u bereid ander werk te zoeken?U verveelt zich op kantoor, u hebt de indruk dat u alles al gezien hebt! Maar bent u wel bereid risico's te nemen en nieuwe horizonten te verkennen?

Afstand nemen

Als het werk vervelend wordt, lopen we het risico te verglijden in apathie. "Als een gewoonte bijna automatisch wordt, zal ze weinig aandacht trekken en zal men er noch de oorzaken noch de effecten van evalueren", verklaart Philipp McGraw*, doctor in de psychologie. Maak in alle eerlijkheid een lijst van de voor- en nadelen van uw beroepsleven. Als de nadelen het halen op de voordelen, moet u zoeken naar een oplossing. Hebben de zorgen te maken met geld, het werk zelf, uw collega's? Kan u de problemen oplossen in het bedrijf, bijv. door van dienst te veranderen of door opslag te vragen? Als u vindt dat de situatie geblokkeerd is en werkelijk op uw moreel weegt, is het zeker tijd om uit te kijken naar een andere functie. Maar u moet uw vertrek psychisch en concreet voorbereiden.

Waarom het zich moeilijk maken?

Economische redenen zijn soms een "slecht" excuus om neerslachtig te worden van het werk. Met voldoende inzet kan men meestal een nieuwe job vinden, ook op een bepaalde leeftijd. In werkelijkheid is het eerder de schrik voor verandering die meespeelt. "Mensen die risico's nemen, zijn bereid hun comfort op te geven in ruil voor nieuwe uitdagingen. Ze wagen de stap in het onbekende om te vinden wat nu in hun leven ontbreekt", verklaart Phillip McGraw. Waarom nestelt u zich in een situatie die u niet gelukkig maakt? Hebt u onvoldoende zelfvertrouwen, voelt u zich niet in staat een functie uit te oefenen die meer voldoening schenkt? Ga na welke uw psychische remmen zijn...

Artikel gepubliceerd door op 23/07/2002

Bronnen: Psychonet production

Vindt u het artikel interessant?