Tzatziki

Recept aangemaakt op 05/07/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 29/05/2017 - 15h22
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
aperitieven
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

1 komkommer van ongeveer 300 g
½ bosje munt
2 tot 3 takjes platte peterselie
½ citroen
1 potje Griekse yoghurt
1 mespunt piment d'Espelette

PUB

Bereiding van de Tzatziki

Was de komkommer, maar schil hem niet. Snij hem in de lengterichting doormidden en haal er met een lepeltje zorgvuldig alle zaadlijsten uit.
Snij daarna het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes (brunoise). Bestrooi royaal met zout en laat een kwartier marineren. Spoel daarna onder de kraan en laat uitlekken op een schone handdoek.

Was ook de munt en de peterselie. Stroop de blaadjes af en hak die fijn.

Pers de citroen uit.

Doe de komkommerblokjes, de yoghurt, de munt en de peterselie in een kom, samen met de piment d'Espelette en het citroensap.
Kruid met zout en roer goed. Proef dan en kruid eventueel nog bij.

Zet minstens een 1 uur in de koelkast. Tzatziki moet zeer koud worden geserveerd.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 05/07/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 29/05/2017 - 15h22

Recept uit "Nature, simple, sain et bon" van Alain Ducasse en Paule Neyrat

PUB