Type 2-diabetes

Gepubliceerd op 09/07/2005 - 00h00
-A +A

PUB

1) Diabetespatiënten hebben minder tandbederf.

Fout.Tandbederf komt juist vaker voor bij diabetespatiënten die hun ziekte niet onder controle hebben. Dat komt doordat hun speeksel te veel suiker bevat. Vandaar dat ze hun gebit uitstekend moeten verzorgen: systematisch tandenpoetsen na elke maaltijd en elk jaar op bezoek gaan bij de tandarts.

2) Contraceptie: sommige pilsoorten zijn gecontra-indiceerd bij diabetes.

Juist.Dat is met name het geval voor pillen die oestrogenen bevatten, want die kunnen het suiker- en vetgehalte in het bloed verhogen en de bloeddruk doen stijgen. Pillen met progestativa daarentegen mogen wél.

Gepubliceerd op 09/07/2005 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Diabetes en insulinepomp: hoe en wat Gepubliceerd op 23/11/2012 - 11h08

Een insulinepomp dient continu insuline toe onder de huid en bootst op die manier de werking van de pancreas na. Met het apparaat kan ook tijdelijk extra insuline worden toegediend al naar gelang van de behoefte van de patiënt (maaltijd, lichamelijke...

Diabetes: twee heel verschillende types Gepubliceerd op 22/12/2014 - 15h32

Er bestaat niet één uniform type van diabetes . Diabetes type 1 en type 2 zijn twee heel verschillende ziektes. Meer inzicht in deze aandoeningen kan ons helpen om ze te bestrijden.

Van diabetes tot pancreaskanker Geüpdatet op 26/08/2013 - 12h07

Diabetes is een risicofactor voor pancreaskanker, en recente studies bevestigen dat verband. Met andere woorden: diabetici lopen meer kans dan anderen om pancreaskanker te krijgen. Het goede nieuws is dat deze kanker vrij zeldzaam is, al heeft hij we...

Meer artikels