Transvestitisme

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Dwangmatig gedrag van een persoon zich te kleden in onder- en bovenkleren van het andere geslacht; een vrijwel uitsluitend bij mannen voorkomende perversie, waarbij zowel de seksuele spanning als de bevrediging maximaal is bij het zich kleden in kledingstukken van de andere sekse.
Tijdens de ontwikkeling van het seksuele gevoelsleven treedt deze neiging niet zelden op in het derde levensjaar. Dit hang samen het een experimenteel stadium in de ontwikkeling waarin getracht wordt de geslachtsidentiteit te bepalen. Het kleine jongetje gaat dan korte tijd spelen met poppen en smeert bijvoorbeeld zijn gezicht vol met lippenstift en make-up van zijn moeder. Het kleine meisje van die leeftijd wil geen rokjes dragen, wil per se een jongenskop geknipt hebben en probeert staande te plassen. In de hogere klassen van de basisschool plegen degelijke identiteitscrises bij de meisjes weer terug te komen. Normaal is dat deze crises in een bepaalde sociale context verwerkt worden, dat wil zeggen dat het kind de seksuele identiteit van haar eigen geslacht gaat accepteren. Dit gebeurt bijna steeds door het accepteren van de sociale rol die het kind door de omgeving wordt opgelegd. De verschijnselen van de travestie gaan dan over. In zeldzame gevallen treedt dwangmatig transvestisme op. Een verklaring hiervoor kan liggen in het niet verwerkt hebben van onbewuste, emotionele conflicten omstreeks het derde levensjaar. Na een periode van op dit gebied niet afwijkend gedrag treden er, meestal door het milieu opgeroepen, zeer moeilijk te verwerken spanningssituaties op, waarop dan gereageerd wordt met transvestitisme.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Psychopeniscom…

ik begrijp het woord tvs tisme goed want ik kleed me heem graag op hoe hakken en lak ook mijn nagels etc tijdens een sessie van onderdanige slavin die dan ben en de mannelijke of dominante rol id de vrouw.
Het probleem is dat niemand het mag weten en de drang om het te doen is groot bijna obsessief. Tijdens de voorbereiding van een sm sessie word alles goed gepland en eenmaal in die fantasierol laat ge uw sexuele frustratie helemaal los wat opluchtend is en tegelijk verslavend.Wik hier graag met iemand over babbelen want uiteraard mag niemand uit mijn directe buurt weten dat ik me verkleed als vrouwen laat penetren tot ik het uitkreun van genot. Ik zuig nadien op bevel dee dildo heel schoon iets wat ik nooit zou doen maar zij geeft die boost en je moet luisteren of je krijgt straf maar dat is ook juist fijn omdat je dat het maar een spel is.Of niet

PUB
Lees ook
Seksuele geaardheid en identiteit Geüpdatet op 21/09/2004 - 00h00

Seksualiteit is iets heel persoonlijks. Ze heeft twee heel belangrijke en elkaar aanvullende aspecten: de seksuele of genderidentiteit (voel ik me man of vrouw?) en de seksuele geaardheid (voel ik me aangetrokken tot mannen of tot vrouwen?).

Interview: Seksualiteit onder strenge bewaking Geüpdatet op 30/09/2003 - 00h00

Seksualiteit blijft evolueren, en ook de zeden veranderen voortdurend. Zo is sprake van nieuwe seksuele gedragingen. Gaan die in de richting van seksuele liberalisering? Volgens prof. Paul Bensoussan (een Franse psychiater) moeten we realistisch blij...

Meer artikels