Tonijn met citroenmelisse

Recept aangemaakt op 22/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 27/02/2012 - 15h58
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

2 plakken tonijn
1 takje citroenmelisse
1 eetlepel olijfolie
1 teentje look
4 takjes tijm
1 grote aubergine
2 courgettes
4 trostomaten
2 paprika's
Peper en zout
' Fleur de sel '
PUB

Bereiding van tonijn met citroenmelisse



Maak de tonijn schoon en verwijder de vetste delen.
Schil het takje citroenmelisse en snij het in zo dun mogelijke schijfjes. Meng ze in een kom met de olie, het geplette lookteentje en de verkruimelde tijm. Leg de stukken tonijn op de schotel, draai ze om en doordrenk ze goed. Strooi er peper en zout over. Bedek de schotel met folie en stop hem minstens drie uur in de koelkast. Draai de tonijn verschillende keren om.
Spoel de aubergine, de courgettes en de tomaten, en snij ze in stukken.
Laat de tonijn uitlekken op keukenpapier. Strooi de schijfjes citroenmelisse op de barbecue, leg er de stukken tonijn op en verdeel alle groenteschijfjes.
Bak de stukken tonijn drie minuten aan weerskanten, of langer als u de vis liever goed uitgebakken hebt. Verwijder de groenteschijfjes geleidelijk tijdens het bakken.
Bestrooi de vis met 'fleur de sel' en ga er eens goed over met de pepermolen.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 22/06/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 27/02/2012 - 15h58
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB