Tongfilets met asperges en artisjokken

Recept aangemaakt op 13/04/2011 - 16h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/03/2017 - 17h22
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

1 bundel witte asperges
4 kleine paarse artisjokken
25 cl schaaldierenbouillon
2 soeplepels kleine garnalen
1/2 glas witte wijn
600 gr tongfilet
4 soeplepels room
zout, versgemalen peper

Bereiding van Tongfilets met asperges en artisjokken

Pel de asperges. Was ze en snij de steel zo dat det asperges ongeveer 15 cm lang zijn.

Bundel ze en leg ze in kokend gezouten water gedurende ongeveer 15 minuten. Kijk of ze genoeg gekookt zijn met de punt van een mes.

Maak de artisjokken zuiver en kook ze ook gedurende 20 minuten in gekookt water. Kijk ook of deze goed gekookt zijn.

Doe de bouillon van de schaaldieren in een sautoir. Neem de hoofdjes van de garnalen (bewaar de staartjes) en voeg deze toe. Doe de witte wijn erover. Warm op en laat koken gedurende 10 min.

 

Laat de asperges uitlekken op een absorberend papier. Leg ze daarna op een warme schotel. Laat de artisjokken ook uitlekken, snij ze in 4, haal het 'haar' weg als het er is en leg ze ook op de schotel.

Leg de tongfilets lang elkaar in de sautoir. Laat ze op een zacht vuurtje koken gedurende 3 à 4 minuten. Haal ze daarna voorzichtig eruit met een schuimspatel en leg ze op de opdienschotel.

Filter nu de saus en doe ze in de sautoir. Voeg 4 soeplepels room toe. Laat 2 tot 3 minuten inkoken zodat zich een goede bouillon vormt. Voeg de staartjes van de garnalen toe. Proef en voeg zout en peper toe naar smaak. Doe daarna over de tongfilets. Direct opdienen.

U kunt de tong vervangen door kabeljauw of dorade.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 13/04/2011 - 16h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 16/03/2017 - 17h22
PUB