PUBLICITÉ

Tompoezen van ganzenlever met ananas

Recept aangemaakt op 30/12/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 14/12/2012 - 14h02
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1 verse ananas
10 gram boter
1 koffielepel suiker
1 pompelmoes
1 koffielepel gevogeltefond (in poedervorm)
1 mespunt komijn
1 eetlepel verse groene peper
6 sneetjes rauwe ganzenlever
1 eetlepel Sechuanpeper
versnipperd bieslook
zout
PUB

Bereiding van tompoezen van ganzenlever met ananas

Schil de ananas. Snij 8 schijven van ongeveer 5 mm dikte af (vang het sap op) en verwijder het harde binnenste.
Laat de boter smelten in een grote braadpot. Leg de ananasschijven erin en bestrooi ze met de suiker. Bak ze enkele minuten en draai om. Leg ze in een voorverwarmde schotel.

Pers de pompelmoes uit en giet het sap in een steelpannetje. Doe de gevogeltefond erbij samen met de komijn en de helft van de groene peper. Stoof ongeveer 10 minuten. Doe er dan het opgevangen sap van de ananas bij. Strooi er wat zout over en laat op een zacht vuurtje inkoken.

Verhit de braadpot opnieuw, wacht tot hij goed heet is en bak er dan de schijfjes ganzenlever in, 2 of 3 minuten aan elke kant (al naargelang de dikte) met de rest van de groene peper en de Sechuanpeper. Bestrooi met zout. Laat alles uitlekken op een vel keukenpapier.

Leg op elk (voorverwarmd) bord een schijfje ananas, een sneetje ganzenlever en daarop nog een schijfje ananas. Giet er de pompelmoessaus rond en bestrooi met het versnipperde bieslook.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 30/12/2008 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 14/12/2012 - 14h02
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ