Tomatensoep met aardbeien

Recept aangemaakt op 10/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 22/06/2016 - 12h35
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

Middelgrote tomaten: 6
Aardbeien: 1 bakje
Avocado's: 3
Citroen: 1
2 munttakjes
Olijfolie: 2 eetlepels
Balsamicoazijn: 2 eetlepels
Munt: 1/2 pakje
Mosterd: 1 koffielepel
Cayennepeper: 2 snuifjes
Gepelde amandelen: 12
Zout en witte peper van de molen

Bereiding van de tomatensoep met aardbeien

Pel, ontpit en versnij de tomaten.

Spoel de aardbeien en verwijder de steeltjes.

Mix alles door elkaar tot u een mooi romige consistentie krijgt.

Voeg er de olijfolie, de balsamicoazijn, de cayennepeper en een beetje peper en zout aan toe.

Meng de ingrediënten door elkaar, giet het mengsel in kommetjes en zet ze in de koelkast.

Haal de avocado's leeg en mix het vruchtvlees met een vijftiental ijsblokjes, het citroensap, de muntblaadjes en de mosterd.

Breng op smaak met peper en zout en giet het mengsel in het midden van de kommetjes.

Plet de amandelen en verdeel ze over de soep. Serveer onmiddellijk.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 10/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 22/06/2016 - 12h35
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB