Tomatensoep met aardbeien

Recept aangemaakt op 10/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 13/07/2017 - 10h51
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

Middelgrote tomaten: 6
Aardbeien: 1 bakje
Avocado's: 3
Citroen: 1
2 munttakjes
Olijfolie: 2 eetlepels
Balsamicoazijn: 2 eetlepels
Munt: 1/2 pakje
Mosterd: 1 koffielepel
Cayennepeper: 2 snuifjes
Gepelde amandelen: 12
Zout en witte peper van de molen

PUB

Bereiding van de tomatensoep met aardbeien

Pel, ontpit en versnij de tomaten.

Spoel de aardbeien en verwijder de steeltjes.

Mix alles door elkaar tot u een mooi romige consistentie krijgt.

Voeg er de olijfolie, de balsamicoazijn, de cayennepeper en een beetje peper en zout aan toe.

Meng de ingrediënten door elkaar, giet het mengsel in kommetjes en zet ze in de koelkast.

Haal de avocado's leeg en mix het vruchtvlees met een vijftiental ijsblokjes, het citroensap, de muntblaadjes en de mosterd.

Breng op smaak met peper en zout en giet het mengsel in het midden van de kommetjes.

Plet de amandelen en verdeel ze over de soep. Serveer onmiddellijk.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 10/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 13/07/2017 - 10h51
PUB