Tomatencompote

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Een evenwichtig maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.

PUB

Ingrediënten voor 2 personen


Tomaten: 4
Ui: 1
Olijfolie: 1 eetlepel
Laurier: 1 blaadje
Tijm: 1 takje
Kruidnagel: 2
Poedersuiker: 1/2 theelepel
Xeresazijn: 1 theelepel

De bereiding


Bereidingstijd: 30 minuten
Pel de tomaten en snij ze in stukjes. Schil en versnijd de ui en braad hem lichtbruin in een pan met hete olie.
Voeg er de gepelde tomaten en de aromaten aan toe en strooi er peper en zout op.
Kook ze gedurende 25 à 30 minuten op een zacht vuurtje en roer regelmatig, zodat het vocht van de tomaten verdampt. Doe er vervolgens de suiker en de azijn bij, meng alles goed dooreen en laat nog 5 minuten koken.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB