Tomaat (Solanum lycopersicum)

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

Samenstelling/Eigenschappen

De tomaat is een plant zonder knollen, die in kassen of op de koude grond wordt gekweekt.

Bereiding

Zalf: 500 g stevige tomaten gedurende een minuut in kokend water dompelen en daarna snel ontvellen. Zeven, waarbij de waterige bestanddelen zoveel mogelijk worden verwijderd. Aan deze puree hetzelfde gewicht aan reuzel toevoegen. Het mengsel op een zacht vuur laten koken totdat een stevige brij ontstaat.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Problemen met de lippen Gepubliceerd op 23/06/2015 - 13h38

Omdat ze een dunnere huid hebben dan de rest van het lichaam, zijn onze lippen bijzonder kwetsbaar. Een goede reden om ze voortaan beter te verwennen!

Het abc van de kwetsuurtjes Geüpdatet op 15/11/2005 - 00h00

Ziehier enkele basisregels voor de behandeling van kleine kwetsuren. Onthou ze goed, kwestie van flaters en dramatische huilbuien te vermijden.

Wat te doen bij aambeien? Gepubliceerd op 10/02/2017 - 14h36

Als de adertjes rond de anus uitgroeien tot spataderen en deze laatste uitzetten of irritatie veroorzaken, volgt er een acute aanval van aambeien . Zoiets kan heel pijnlijk zijn. Hoe kunnen we het leed enigszins verzachten bij een opstoot van aambeie...

Meer artikels