Toast met tapenade van witte bonen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 14/04/2009 - 00h00
-A +A
Type :
voorgerechten

Ingrediënten


250 g diepvriesboontjes
30 g pijnboompitten
75 g parmesaan
1 teentje look
20 blaadjes basilicum
8 eetlepels olijfolie
1 bosje kervel
1 stokbrood
zout
versgemalen peper

Bereiding


Ontdooi de bonen en dompel ze 30 seconden onder in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken.
Verhit een antiaanbakpan en rooster de pijnboompitten lichtjes zonder vetstof. Haal ze uit de pan en leg ze op een vel keukenpapier.
Snij met een schaaf of dunschiller schilfers van de parmesaan. Pel het teentje look en snij het in vieren.
Doe de pijnboompitten, de parmesaan, het basilicum en de look in de keukenrobot en mix alles tot een smeuïge massa. Voeg de bonen en de olie toe en mix nog eens tot u een mooie homogene tapenade krijgt.
Hevel de tapenade over in een kom. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Zet weg in de koelkast.
Stroop de plukjes kervel van de takjes.
Snij het stokbrood in sneden en rooster ze.
Smeer er de tapenade op en versier met een plukje kervel.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 14/04/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB