• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Tips voor vakanties buiten het seizoen: hoe en waar zit u goed?

Tips voor vakanties buiten het seizoen: hoe en waar zit u goed?De school is net opnieuw begonnen, maar daarom hoeft u nog geen vol jaar te wachten om weer te beginnen denken aan de vakantie. De "kleine" schoolvakanties zijn een unieke kans om er op een goedkope manier even tussenuit te zijn: even weg van het grijze weer doet vaak nog meer deugd dan genieten van het mooie weer!

Naar waar? Let op het seizoen

Als u buiten het seizoen naar de zon wilt, zult u het vaak buiten Europa moeten zoeken. Maar let in dat geval wel op de plaatselijke weersomstandigheden, want die kunnen verraderlijk zijn. Zelfs de warmste landen hebben hun slechte seizoen, en dat kan heel kil of heel nat zijn (met heuse cycloonseizoenen in de Antillen bijvoorbeeld). Informeer u ook voldoende over het land dat u kiest: afhankelijk van de periode van het jaar kan eenzelfde plaats een groen paradijs zijn, of een dorre, bijna woestijnachtige streek. Voor wie gebrek aan inspiratie heeft: dit zijn enkele prachtige streken die in september en december de moeite van het bezoeken waard zijn
- Thailand (vooral in de maand november)
- Noord-India
- De koningssteden van Marokko
- Florida in november en december.

Hoe vertrekken? Geen haast en drukte buiten het seizoen!

Het grote voordeel van een vakantie buiten het seizoen is dat we de platgetreden paden even links kunnen laten liggen. De prijzen voor het verblijf ter plekke of voor de trajecten liggen vaak een pak lager, en het is op veel plaatsen vooral ook minder druk. Profiteer ook van deze wat aparte vakantie om er een echte vakantie van te maken: voel u niet verplicht om een vakantie te nemen die "deugd" zal doen vergeleken bij die van uw collega op het werk. Kies ook niet per se de bestemmingen die net 'in' zijn. U gaat op reis voor uzelf, basta! Sta uzelf toe om alles te vergeten. Al is er één uitzondering op deze regel, en dat is de band met uw professionele leven. Buiten het seizoen op reis gaan, betekent dat u vertrekt op een moment dat iedereen verwacht dat u op het werk bent. Let dus extra goed op dat u geen dringend dossier onafgewerkt achterlaat... en laat aan iedereen tijdig weten dat en wanneer u afwezig zult zijn.

Artikel gepubliceerd door op 07/10/2008

Bronnen: Publi-info: Voor verdere informatie over gezondheid op reis en de nodige vaccins, surf naar www.vacciweb.be

Vindt u het artikel interessant?