Tips voor geslaagde wandelingen

Dossier publié le 02/07/2015 - 13h52
-A +A

Wandelen is een prachtige sport die voor iedereen haalbaar en overal te beoefenen is. Een gouden tip voor beginners: leg de lat niet te hoog. Pas dus de duur en de moeilijkheidsgraad van de wandeling aan. Hoe bereidt u zich voor? Hoe draagt u zorg voor uw voeten? En wat zijn de contra-indicaties in de bergen? Maak vooraf de balans op, het is de beste garantie voor een geslaagde wandeling!

PUB
Lees ook
Trappen voor uw gezondheid. Neem de fiets! Gepubliceerd op 25/03/2014 - 15h15

Met de fiets kunnen we ons niet alleen snel verplaatsen, fietsen is ook heel goed voor de gezondheid! Een 'tran- sport-middel' dat de betere oplossing blijkt in onze dichtslibbende en vervuilde steden...

Sport: wat is het absolute minimum? Geüpdatet op 11/03/2008 - 00h00

Mensen die regelmatig een lichamelijke activiteit beoefenen blijven acht jaar fitter dan mensen die een zittend leven leiden. Als er een geneesmiddel of een ander middeltje bestond dat ons hetzelfde zou bieden, zouden we er geld voor geven om het vas...

Beachvolleybal, de zomersport Geüpdatet op 09/08/2005 - 00h00

Na een frisse duik, een dutje onder de parasol en een wandeling op het strand misschien nog een partijtje beachvolleybal? Deze fysieke activiteit is weliswaar een uitstekend idee, maar toch zijn enkele voorzorgen misschien aangewezen.

Sporten? Ja, maar. . . Geüpdatet op 23/10/2007 - 00h00

Ik leid een sedentair leven en heb zin om te bewegen! Maar als ik weer begin te sporten, welke voorzorgen moet ik dan nemen? Moet ik op voorhand een check-up laten doen en hoe kan ik mijn fysieke conditie evalueren?

Meer artikels