Tips voor een perfect gebruinde huid

Tips voor een perfect gebruinde huid

Geleidelijkheid is het geheim en de eerste voorwaarde voor een mooi gebruinde huid.  Daarna komen de keuze van het uur, een goede bescherming en voldoende hydratatie. Ook uw voeding kan helpen om uw huid een mooi kleurtje te geven. Als u mooi en gelijkmatig wilt bruinen, moet u wel absoluut vermijden dat u verbrandt en mag u ook niet zonnen tijdens de heetste uren van de dag. Met de volgende tips kunt u uw huid veilig blootstellen aan de zon.


Ik neem mijn tijd om te bruinen, dat geeft het beste resultaat

Onze huid heeft tijd nodig om van kleur te veranderen. Ga dus niet overhaast te werk. Geef uw huid de tijd om aan de zon te wennen. Om te voorkomen dat uw huid al van de eerste dag verbrandt of uitdroogt (en u dan twee tot drie dagen uit de zon moet blijven), stelt u ze in het begin best maar een korte tijd aan de zon bloot en pas nadat u zich royaal hebt ingesmeerd met een zonnecrème met hoge beschermingsfactor. Drijf dan de duur van het zonnen heel geleidelijk aan op.

Maar opgelet, alles telt! Zonnen betekent niet alleen languit op het strand liggen. ’s Zomers stellen we ons bij al onze activiteiten bloot aan de zon - als we gaan wandelen,  bij vrienden op bezoek gaan, als we boodschappen doen of rondlopen op de markt, als we met de bal spelen, joggen, enz.

Ik kies de goede uren voor het strand om te bruinen

Ook met een zonnecrème op bruint u. De crème belet alleen dat u verbrandt. U kunt beter wat langer zonnen tijdens de minder hete uren van de dag dan een half uur te liggen bakken in de zon als die het felste brandt. U zult mooi bruinen als u behalve geleidelijk aan te zonnen, ook de goede uren kiest. Dat is voor elf uur in de ochtend en na vier uur ‘s middags.

Doe ook tijdens deze minder hete uren van de dag een zonnecrème op. De crème beschermt u niet alleen tegen de UV, maar ze hydrateert ook uw huid.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 03/07/2016
Origineel artikel geschreven door op 02/08/2012

Bronnen:

Bruinen volgens het boekje: tips voor een mooi gebruinde huid

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Zo krijgt u een mooi bruin kleurtje

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

De kunst van het bruinen zonder zon

 • Het zijn geweldige producten om een bruin kleurtje te krijgen in de lente of de zomer, maar zelfbruiners kunnen het ...
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating