Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste

Tips tegen droge huid

Geüpdatet door Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste op 22/06/2016 - 11h39
-A +A

Leeftijd, externe agressieve factoren (zon, wind, kou,wrijving van kleren) of een slechte voeding… het kan allemaal bijdragen tot een kurkdroge huid. Onze beste tips om ertegenin te gaan.

Uitdroging voorkomen: veroudering van de huid

De huid bestaat voor 65% uit water, dat bevindt zich grotendeels (voor zo’n 70%) in de lederhuid en in de hoornlaag (15%). Sommige cellen (de ceramides) houden het water vast en zorgen er ook voor dat de huid vanzelf herstelt. Maar met de tijd gaan die cellen langzamer werken. Om dat te compenseren moeten we voedende producten gebruiken op basis van lipiden en vetzuren en die elke dag aanbrengen. Bij gevorderde uitdroging zelfs ‘s ochtends en ‘s avonds.

 

Uitdroging voorkomen: opgelet voor hardnekkige zones

Sommige delen van het lichaam zijn van nature droger dan andere omdat ze minder (of helemaal geen) talgklieren bevatten. Dat is zo met de benen, de voeten en bij sommige mensen ook de armen. Voer op deze lichaamsdelen regelmatig een peeling uit (er bestaan daar veel misvattingen over) en breng er daarna een stevige hydraterende crème op aan. De behandeling stimuleert de vernieuwing en de werking van de cellen, waardoor de huid en dus ook de pH van de huid weer in evenwicht raakt.

 

Initialement publié par Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste le 11/10/2011 - 18h23 et mis à jour par Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste le 22/06/2016 - 11h39
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Tips voor een mooie huid in de winter Gepubliceerd op 13/01/2015 - 11h50

Onze huid reageert op de weersomstandigheden, vooral ons gezicht en onze handen zijn kwetsbaar. Uitdroging is een reëel gevaar, omdat door de kou de bloedvaten samentrekken en de bloedsomloop verstoord raakt. Het gevolg is dat de talgproductie daalt...

Bescherm uw huid tegen de kou! Gepubliceerd op 20/01/2016 - 10h03

Je huid verwennen is 's winters geen luxe, maar een pure noodzaak. De boosdoener is natuurlijk de kou. Die verzwakt de huid, waardoor ze gemakkelijker uitdroogt. In het slechtste geval gaat ze zelfs barstjes en kloven vertonen.

Huidverzorging: goede ideeën en misvattingen Gepubliceerd op 22/05/2012 - 12h10

Bent u goed in het verzorgen van uw huid? Welke zijn de goede ideeën en welke zijn de fabeltjes in verband met de beste manier om de huid te hydrateren , de frequentie van peelings , de keuze van een reinigingsproduct, verzorgingsolie of huidcrème?

Kleine nagelproblemen: oorzaken en remedies Geüpdatet op 28/05/2014 - 11h24

Naast de pathologische nagelaandoeningen - zoals aandoeningen veroorzaakt door een schimmel, ziekte of lichamelijk trauma - bestaan er ook allerlei kleinere nagelproblemen (zachte nagels, brekende nagels, verkleurde nagels, nagels met groeven, enz.)....

Meer artikels