• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Tips om veilig de zomer door te komen

Tips om veilig de zomer door te komen

Een duik in zee 's avonds laat, het zwemmen van de kinderen, bescherming tegen de zon... Ziehier enkele nuttige tips om alles vlot te laten verlopen. Ook golf- en zeilsurfen, jetski en waterscooter houden risico's in. Wat moet je weten om die activiteiten veilig te beoefenen?

Zwemmen alleen onder toezicht

Laat kinderen nooit gaan zwemmen zonder toezicht. Duid een volwassene aan die verantwoordelijk is voor het strikte toezicht. Voer eventueel een beurtrol in. De opzichter van dienst mag de kinderen niet uit het oog verliezen: niet lezen dus, geen babbeltje slaan, niet telefoneren, enz… Kortom, niets dat de aandacht kan afleiden.

's Nachts baden

Niets is zo heerlijk als na een stikhete dag 's avonds laat een duik in zee te nemen, maar doe het wel nooit alleen! 's Avonds baden is immers niet zonder gevaar. Afgezien van de golven en de stromingen, moet je er ook rekening mee houden dat de kustlijn bij duisternis niet zo goed zichtbaar is als overdag. Je kunt dus gemakkelijk van de kust verwijderd geraken zonder dat je er erg in hebt en niet meer weten aan welke kant het strand ligt. Ideaal is om in groep te gaan zwemmen en dat iedereen binnen gezichtsbereik van de anderen blijft, en dat iemand op het strand blijft met een zaklamp om de plaats van samenkomst aan te geven (let op: vuurtjes op het strand zijn verboden).

Bijgewerkt door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 20/07/2016
Origineel artikel geschreven door op 08/08/2006

Vindt u het artikel interessant?